Blitzkrieg in Montreal

Era o dimineata mohorata de duminica, dupa ce plouase toata noaptea. Oboseala acumulata timp de o saptamana isi facea simtita prezenta, iar primul gand a fost sa-mi anulez sedinta foto pregatita pentru ziua cu pricina, existand sanse de ploaie.

Pe la ora 3 dupa amiaza, am inceput sa-mi pregatesc echipamentul pentru sedinta de la ora 4 si tot ma uitam pe geam in speranta ca o sa inceapa ploaia. Deja incepusem sa ma cert singur ca-mi doream mai mult sa nu fac sedinta foto decat sa fac poze.

Am decis sa castig razboiul pe care il am cu mintea mea si sa ma duc la sedinta foto si sa realizez cele mai bune fotografii pe care le-am facut pana atunci. Acesta este scopul pe care il am la fiecare sedinta foto, sa fiu mai bun decat la ultima sedinta foto.

Era o sedinta foto pe care o mai reprogramasem, din diverse motive, si era ultima ocazie de care puteam profita sa lucrez impreuna cu Lou, deoarece acesta avea sa plece in doua zile intr-un tur European pentru minim 3 luni.


M-am intalnit cu Lou in locul stabilit, amandoi ne-am uitat la cerul inorat si ne-am decis sa facem tot ce putem intr-un timp cat mai scurt. Am discutat rapid si am facut planul de bataie, am ales primul loc pentru fotografiat si am pornit rapid in aceasta expeditie.

Voiam sa pastrez totul cat mai simplu, iar pentru a realiza acest lucru aveam o singura regula - sa ne plimbam prin oras si unde gasesc un fundal atragator sa ne oprim si sa facem o serie de fotografii. Ma interesa foarte mult cum cade lumina pe subiect in acel loc si felul in care acestea relationau cu fundalul.


Prima locatie a fost o strada pe care o vanam de mai mult timp si pe care voiam sa o folosesc pentru o sedinta foto. Imi place stilul eclectic, cum se imbina arhitectura noua de sticla cu cea veche. Am facut cateva teste pe mijlocul strazii si totul arata bine asa ca ne-am decis sa facem prima serie de fotografii. Lou s-a schimbat repede si in cateva minute am inceput sedinta. Amandoi ne miscam foarte repede, parca era o competitie. In 5 minute am obtinut peste 200 de fotografii, buffer-ul aparatului abea facea fata, fiindca trebuia sa-i las un ragaz sa aibe timp sa scrie informatiile. Da, stiu, fac foarte multe poze, e stilul care imi place atunci cand fac lifestyle.


Puteti vedea mai jos fotografiile realizate la aceasta locatie.

Photos

Am analizat pozele pe care le-am facut, eram multimit pentru ca aveam cel putin 5 imagini foarte bune. Tot timpul urmaresc sa am cateva poze bune: close-up, trei sferturi si full body.

Am strans repede echipamentul, hainele si am plecat la locatia numarul doi. Totul se intampla in viteza de parca am fi fost la Formula 1.

In a doua locatie voiam sa folosim niste scari pe care le vazusem cu Lou cu doua saptamani inainte. S-a schimbat rapid dupa o cladire si am inceput din nou cursa. Aceeasi reteta: rapid, cat mai multe unghiuri si expresii diferite. Dupa 5-6 minute eram multumiti si cu rezultatul de aici asa ca am plecat rapid sa cautam urmatoarea locatie.


Photos

Mi-a atras atentia o alee necirculata, dar care avea o arhitectura diferita pe ambele parti. Imi place sa folosesc cat mai multe elemente intr-un spatiu cat mai mic si sa nu trebuiasca sa ma deplasez mult pentru a schimba fundalul. Aceeasi reteta, nu aveam decat viteza cincea, totul merge bine pana cand a inceput sa ploua.

Am mai facut cateva poze, iar intre timp a inceput sa ploua destul de tare, moment in care am scos umbrela si am fugit la metrou.


Photos

Cel mai mare inamic al meu, mintea, deja facea planuri, pe ce strada ajung cel mai repede acasa. Odata ajuns la intrarea de metrou ploaia s-a mai domolit. Am decis sa invingem inamicul natural si sa mai facem cateva cadre. Probabil mai aveam inca o fereastra de 10-15 minute pe care o puteam folosi pentru a mai explora o locatie.

Imi place foarte mult sa fotografiez pe strada, asa ca am ales sa folosim una cu o arhitectura foarte frumoasa din apropierea statiei de metro. Am ajuns rapid la aceasta locatie si a inceput noua cursa, parca eram in ultima tura, totul era intr-un ritm foarte alert si singurul lucru la care eram atenti erau masinile de pe strada, la urma urmei nu voiam sa patim ceva.Photos

Determinati sa facem cat mai multe fotografii sa incercam inca o alee. Deja vremea ne ameninta si simteam ca ne incercam prea mult norocul.


Photos

Dupa ce am terminat sedinta Blitzkrieg, care a durat cel mult 45-50 de minute, am plecat spre metrou. Eram foarte multumit ca nu m-am oprit prima data si ca am continuat sa obtinem ceea ce ne-am dorit.

Cand am iesit de la metrou sa merg spre casa deja ploua torential si ma simteam norocos ca aveam un set de fotografii si nu ne-a plouat decat foarte putin in timpul sedintei, moment in care mi-am adus amite ca Lou era cu bicicleta :). Sper ca a ajuns cu bine acasa.


Sfaturi:

1) alege fundaluri simple ( cladiri, ziduri)

2) poti sa folosesti anumite suprafete care reflecta lumina pentru a lumina subiectul

3) plaseaza subiectul in asa fel incat fundalul sa fie mai intunecat si sa scoata in evidenta modelul

4) daca esti pe o alee intre doua cladiri foarte inalte lumina o sa vina de sus si e foarte buna pentru a evidentia musculatura, trebuie multa atentia la lumina de pe fata , ajuta daca modelul priveste putin in sus si in lateral

5) incearca la fiecare locatie sa faci poze close up, trei sferturi si full body

6) daca faci poze in oras poti sa setezi tipul de fotografie alb negru pentru a vedea mai bine cum vine lumina pe subiect. Daca tragi raw cand deschizi pozele pe calculator vor fi color.

7) keep it simple, foloseste doar 1 obiectiv, te stimuleaza sa gandesti mai mult. Pentru acest set am folosit un obiectiv de 85mm f 1.8

8) legatura dintre model si fotograf este foarte importanta pentru ca formeaza o echipa si se observa in munca pe care o fac

9) Mintea noastra este cel mai mare inamic pe care il avem, pentru ca de cele mai multe ori alege calea cea mai simpla, cred ca totul este o lupta continua cu noi insine si e bine sa incercam de fiecare data sa mergem putin mai departe, sa mai depasim o limita.Model: Lou (Maven Models)


Powered by SmugMug Owner Log In